Hoe begin je een webshop?

Steeds vaker begint het bij startende of gevestigde ondernemers te kriebelen om te gaan beginnen met een online vestiging zoals een webwinkel om bijv. frisdrank bestellen. Nog steeds groeit jaarlijks het aantal bedrijven dat hier een start aan geeft, het is tegenwoordig bijna een pré om als bedrijf een professionele webshop te hebben. Nu is vaak de vraag hoe start ik een webshop? In dit artikel gaan wij hier dieper op in en wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Waar begin ik?

Een webwinkel opzetten van begin tot eind is niet iets wat je binnen een week gedaan hebt. Van idee tot uitwerking neemt vaak weken in beslag als je er zelf aan begint, je komt heel veel struikelblokken tegen. De keuze die je hebt is ga ik er zelf aan beginnen of neem ik een extern bedrijf in de hand die het voor mij doen? Als je tijd en vaak ook geld wil besparen heeft het inschakelen van een bedrijf vaak de voorkeur.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een CMS?
Een CMS vertaald zich kort gezegd in ‘Content Management System’ een CMS is in feite de achterkant van je webwinkel waar jij alles regelt van het producten toevoegen tot aan het printen van orders. Je hebt tegenwoordig diverse systemen waar je gebruik van kunt maken van gratis tot en met het betalen voor verschillende pakketten. De verschillen die je vaak ziet is het verschil in design, een CMS waarbij de klant zelf het design moet maken is vaak beperkt in uitstraling. Je ziet vaker dat als een klant zelf een webshop gaat ‘designen’ dat deze er toch vaak gedateerd uit ziet en dat is niet de schuld van de klant maar vaak van de beperkingen die zich bevinden in het CMS. Vaak is het dan ook een voordeel om te kiezen voor een partner die voor jou het design doet en je webwinkel inricht naar de hedendaagse standaard.

Zorg ook ervoor dat je webshop responsive is, wat betekend dat? Responsive wil zeggen dat een webshop of website zich aanpast aan het apparaat waarmee de potentiële klant die jouw webshop bezoekt. Een webshop of website die zich niet aanpast word vaak over geslagen door de consument als deze niet mobiel-vriendelijk is heeft dat een negatieve impact. Mocht je het werk laten doen kies dan voor een bedrijf wat ook gebruik maakt van een volwaardig webwinkel CMS, woocommerce is bijvoorbeeld heel populair als extensie voor WordPress om een webwinkel te beginnen. Maar laten we er bij stil staan dat WordPress nooit bedoelt is met de insteek om een webwinkel in te beginnen. Woocommerce word dan ook vaak afgeraden. Kies dus verstandig vraag meerdere offertes op en vraag vooral door.

Kies ik een partner of doe ik het werk zelf?

Een extern bedrijf inschakelen heeft vaak als voordeel dat de webwinkel vrij snel gestart kan worden. Zij weten de punten waar je op moet letten en hebben meestal de kennis in huis om op snelle wijze je webwinkel klaar te hebben. Het zelf ontwikkelen van je webshop is helemaal niks mis mee maar vaak gaat er heel veel meer tijd in zitten wat je uiteindelijk kwijt zult zijn. De keuze om een extern bedrijf als Webwinkelcompany in te schakelen is dan vaak aan het einde goedkoper. Meestal zijn wij maximaal 10 werkdagen bezig om de webwinkel klaar te hebben dit hangt natuurlijk af van de omvang van het project en de wensen van de klant maar 10 werkdagen is dan het uitgangspunt. De keuze voor een extern bedrijf kan ook zijn dat je meestal continue support hebt met problemen met de webwinkel. Bij Webwinkel company vinden wij het ook belangrijk om kennis te delen, doordat wij zelf ook eigen webwinkels beheren is bij ons de kennis-machine continue aan het werk en deze kennis delen wij met onze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *