Waarom Togo een aanrader is

image2Een mooie introductie naar Afrika is Togo. Een plek grenzend aan Ghana met meer dan 40 verschillende stammen die redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen en is het in minder dan een uur rijden van elkaar te bereiken. De kers op de top is Lomé, de grote maar toch elegante hoofdstad, met zijn grote wegen, smakelijke restaurants, bloeiend nachtleven – en niet te vergeten de prachtige stranden. Ook al is Lomé de grootse stad, het lijkt meer op een dorp en is klein genoeg om te voet te lopen.

Voor degene die van reizen buiten de gebaande paden houdt is Togo een geweldige bestemming. Het heeft een grote diversiteit aan landschappen zoals riviertjes en stranden met palmbomen tot de Atlantische kustlijn en rollende beboste heuvels. Het is de ideale speeltuin voor wandelaars – er is geen milieuvriendelijkere ervaring te vinden dan een wilde stad te voet te verkennen tijdens het reizen naar Togo. Vergeet niet dat je hier ook een geschikte reiskoffer voor nodig hebt.

De cultuur

Een ander hoogtepunt van Togo is de cultuur. Het Koutammakou-landschap is een herinnering dat de etnische verschillen niet altijd goed met elkaar konden opschieten, maar vandaag de dag vind je er vodoo-ceremonies, christelijke en islamitische feestdagen. Kortom er is een grote godsdienstvrijheid, wat een mensenrecht van grote betekenis is. De bewoners zijn 99% van Afrikaans komaf waarvan 30% op de armoegrens leven. Homoseksualiteit is niet toegestaan en er staat zelfs een gevangenisstraf tot 10 jaar op.

Statistieken

Togo heeft een oppervlakte van  ruim 58 vierkante kilometer en telt zo’n 7,2 miljoen inwoners. De vliegduur vanaf Schiphol Airport komt op circa 8 a 9 uur uit. Er is ook een tijdsverschil, zo is het in de zomer 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de winterperiode is het in Togo ruim een uur vroeger dan bij ons. De temperatuur is het gehele jaar door gemiddeld tussen de 20 en 30 graden. Door dit constante klimaat is het een ideaal voor een zonnige zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *