Wat verdient een voetballer?

julio-belli-24Wat verdienen voetballers nou echt?  (Inkomen voetballer) Een Voetballer Salaris is natuurlijk erg hoog. Echter zijn er wel veel verschillen, en ook op het niveau van inkomsten zitten er grote verschillen. Binnen een bepaalde club en/of een bepaalde divisie kunnen namelijk grote verschillen zitten qua inkomsten en vermogen. Wij hebben gekeken naar de verdiensten van de voetballers puur aan salaris. Hierbij hebben we dus niet gekeken naar hoeveel geld voetballers verdienen met bijvoorbeeld marketing en reclame.

In Nederland

In Nederland zijn de salarissen vrij hoog in vergelijking tot een normale baan. Echter zijn de salarissen voor voetballers wel een stuk lager dan in landen zoals Spanje en Duitsland. Het gemiddelde salaris van de Nederlandse voetballer is ongeveer 250.000 euro per jaar. Dit bedrag is natuurlijk wel bruto. Wel hanteren de grootste Nederlandse clubs bepaalde plafonds waardoor spelers niet meer zeer hoge bedragen kunnen verdienen.

Andere gevallen in Nederland

In Nederland zijn er ook voetbalspelers die buiten de EU zijn geboren maar die wel hier voetballen. Deze spelers krijgen dan ook altijd een minimaal bedrag van 197.308 euro. Dit bedrag is voor spelers van 18 en 19 jaar, en voor spelers vanaf 20 moet je denken aan een bedrag rond ongeveer de vier ton per jaar. Echter zijn deze bedragen heel goed vastgesteld en kunnen grote clubs dan ook niet op grote schaal profiteren van deze salarissen van het halen van spelers van buiten de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *