Haaruitval bestrijden en meer

haaruitvalHaaruitval wat kun je eraan doen? Ik heb verschillende vragen gekregen omtrent het onderwerp: haaruitval. We behandelen eerst een aantal oorzaken van haaruitval. Vooropgesteld ik ben geen dokter dus als je echt problemen hebt raad ik je aan om eerst je huisarts te benaderen.Maar aan aantal oorzaken zijn: onvoldoende rust, stress, zwangerschap, een schildklier die langzaam werkt, erfelijkheid en het kan door medicijnen komen.

Zwangerschap de oorzaak?

Mocht het zo zijn dat je zwanger bent en na de bevalling een hele bos haar kwijt zijn dan is dat redelijk normaal. Dat heeft met de hormoonschommeling te maken. Als het door medicijnen of dergelijke komt is er ook weinig aan te doen, maar stress is bijvoorbeeld wel iets waar je iets aan kunt doen. In dat geval helpt het als je bijvoorbeeld vaker gaat hardlopen of een andere sport kunt beoefenen. ( shampoo tegen haaruitval )

In ieder geval dat je meer ontspanning vind en dan zal je haaruitval waarschijnlijk ook minder worden. Bij afvallen is het ook vaak een symptoon die je vaak hoort en ziet. Uiteindelijk als je stopt met afvallen dan komt ook dat vanzelf weer wel terug. Ook ijzertekort kan een oorzaak zijn. Dus een goede nachtrust, de juiste vitamineopname en gezond eten kan dus een invloed hierop hebben, maar eigenlijk met je huid, je haar, je nagels en alles zo. Hoe beter je voor jezelf zorgt des te beter je eruit ziet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *