Making History Runescape Quest (Nederlands)

maxresdefault

Beschrijving: Het wachthuis ten noordwesten van Ardougne staat op het punt omgebouwd te worden tot een alchemistenlab – waardoor alle geschiedenis die er aan verbonden zit ten gronde wordt gericht! Help Jorrak de precieze geschiedenis te ontrafelen en King Lathas’ te overtuigen van de cultuur-historische waarde van het gebouw.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Benodigde items: Ghostspeak Amulet, Spade, Sapphire Amulet (mét String maar Unenchanted) – als je Ghosts Ahoy! niet hebt gedaan heb je ook Ectotokens nodig.
Handig om te hebben zijn: 2 Ardougne Teleports, Ring of Dueling, Camelot Teleport OF Enchanted Lyre, Ectophial.

Benodigde quests: Priest in Peril, Restless Ghost.

Startlocatie: Het wachthuis ten noordwesten van Ardougne, net ten noorden van het gebergte.

Beloning: 3 Quest Points, 1.000 Crafting experience, 1.000 Prayer experience, 750 gp, Enchanted Key.

Instructies:

 1. Praat met Jorral in het wachthuis. Hij vertelt van de plannen van Koning Lathas om het monumentale gebouw te veranderen in een alchemistenlaboratorium. Hij vraagt je te helpen bij het ontrafelen van de belangrijke geschiedenis van het gebouw, om zo Koning Lathas ervan te overtuigen dat het moet blijven staan.
 2. Jorral zei je met drie mensen te praten: Droalak de geest in Port Phasmatys, Dron de vechter in Relekka, Erin de zilverhandelaar in Ardougne.
  We gaan eerst naar Dron toe – teleport naar Camelot of gebruik een Enchanted Lyre om sneller in Relekka te komen. Je moet eerst met de broer van Dron praten, de broer heet Blanin en bevindt zich ten oosten van de grote hal in Relekka. Hij vertelt je het volgende over zijn broer:
 3. Ga naar Dron in het noordoosten van Relekka en zeg dat je belangrijke antwoorden zoekt (“I’m after important answers”). Dan zeg je dat hij heel beroemd (famous) is, vervolgens beantwoord je al zijn vragen met behulp van de informatie die Blanin je gaf. Nu kan je hem vragen stellen over de Outpost.
 4. Het volgende slachtoffer is Droalak, de geest in Port Phasmatys. Ga erheen (Ectophial teleport is het snelst) en ga de stad binnen (dit kost Ectotokens als je Ghosts Ahoy! nog niet hebt gedaan). Droalak is in de tuin ten zuiden van de General store, hij wil je wel een verslag geven over de Outpost maar dan moet je een Sapphire Amulet maken voor Melina, wijlen zijn vrouw.
  Voor deze stap moet je je Amulet of Ghostspeak dragen!
 5. Haal je Sapphire Amulet en je Spade van de bank als je dat nog niet had gedaan en ga naar het huis ten westen van de Furnace, ten oosten van Droalak. Geef het Sapphire Amulet aan Melina om haar te verlossen, praat dan met Droalak om zijn verslag te krijgen.
 6. Teleport nu naar Ardougne (of ga er op een andere manier naartoe) om de laatste persoon uit te horen: Elin, de Silver Merchant op de markt van Ardougne. Elin geeft je een magische sleutel die van temperatuur verandert als je ermee rondloopt. Als hij warmer wordt loop je naar de schatkist toe waar hij bij hoort… op de goede plek graaf je (Dig Spade) voor de kist.
  Om je wat werk te besparen is hier de locatie waar je moet graven: ga naar de Castle Wars Arena (Ring of Dueling!), ga de bank uit, over de brug, naar het noorden en over de twee bruggen.
 7. Use je Enchanted key op de Chest om een boek met een verslag over de Outpost te krijgen. Ga nu terug naar Jorral (Ardougne Teleport) en geef hem alle spullen. Jorral vertelt nu het verhaal van de Outpost.
 8. Jorral geeft je een brief voor King Lathas, ga deze aan hem brengen op de eerste verdieping van het kasteel in Ardougne. De koning geeft je een brief mee terug voor Jorral.
 9. Geef deze brief aan Jorral om de quest af te ronden! Jorral heeft het wachthuis tot een museum gemaakt, als je de boeken leest zie je dat zelfs jij er in voorkomt!

Na de quest kan je met de Enchanted key gaan schatzoeken; praat met Elin de Silver Merchant in Ardougne om te horen hoe: de sleutel zal net als in de quest warmer of kouder worden, om aan te geven of je naar de schat toe of er vanaf beweegt. Als je de schatkist hebt gevonden graaf je hem op en krijg je een (willekeurige) beloning vol met rs mills!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *