Zo kun je een online CV maken

81dca30447f71a00b61628b96385889bWanneer je voor een bepaalde functie wilt solliciteren dan zul je in de meeste gevallen een curriculum vitae en motivatiebrief naar het bedrijf moeten mailen. In dit artikel zul je tips en advies krijgen over hoe je een goed CV schrijft. Een curriculum vitae, ook wel een CV genoemd, is een brief van (twee of meer pagina’s) met informatie over je werk en- opleiding ervaring.

In de volgende voorbeelden zie je enkele onderdelen die in een curriculum vitae passen. Welke je kunt toevoegen hangt af van het soort baan waar je voor solliciteert, dus wees er zeker van dat de informatie relevant is aan de baan waar je voor in aanmerking wilt komen. Je kunt via cv5 een online CV maken.

Persoonlijke gegevens en contactinformatie.
De meeste CVs beginnen met contactgegevens en persoonlijke gegevens maar kijk uit voor overbodige gegevens, zoals je religieuze en- politieke overtuiging.

Opleiding en Certificaten
Vergeet niet om referenties en de datum van je behaalde opleidingen toe te voegen. Het is wereldwijd het meest acceptabel om je meest recente werkgever boven aan te zetten.

vaardigheden
Vermeld altijd je vaardigheden. Dit kunnen computervaardigheden, taalvaardigheid of een andere recent behaalde training zoals EHBO of BHV zijn. Uitgebreidere voorbeelden zijn:  In het buitenland studeren, scripties, Bibliografie
,onderzoekservaring, onderwijservaring, publicaties, Presentaties en lezingen, Subsidies, beurzen en assistentschappen, Hobby’s en interesses.

Wat hoeft er niet in een CV vermeld te zijn?

Het is overbodig om een pasfoto, salaris uit je verleden, of de reden waarom je de werkgever verlaten heb te vermelden. Referenties kun je beter apart vermelden, vergeet ook niet om deze personen om toestemming te vragen. Dit om te voorkomen dat iemand onverwachts door je toekomstige werkgever word opgebeld.
Hoe lang zou een CV moeten zijn?

Een goed curriculum vitae zo nooit meer dan twee of zelfs drie pagina’s mogen hebben. Wees er zeker van dat de inhoud krachtig gestructureerd, kort, krachtig en relevant is.  Het gebruiken van bijvoorbeeld opsommingspunten kan helpen om het aantal woorden te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *