Klaverblad Verzekeringen

4705_fullimage_05doc-zoetermeer-2grootKlaverblad Verzekeringen is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer en wordt beschouwd als een middelgrote verzekeraar. Hun motto luidt als volgt:
“Als je maar lang genoeg je gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”

Geschiedenis
Het bedrijf is in 1850 opgericht door notaris Montijn als de “Nederlandsche Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen van enkel landbouwers en veehouders onderling” in Oudewater en richtte zich met name op landbouwers die de inkomsten van de oogst en inventaris wilden verzekeren. 9 jaar later werd in Loenen aan de Vecht een soortgelijke verzekeraar opgericht en een nauwe samenwerking ontstond. Deze samenwerking resulteerde in een fusie met nog twee andere bedrijven. Het klavertjevier werd gekozen als logo omdat het geluk zou brengen voor alle verzekerden en hieruit volgde de huidige naam Klaverblad Verzekeringen.

Huidige bedrijfsvoering
Klaverblad Verzekeringen is een onafhankelijke verzekeraar die voornamelijk verzekeringen aanbiedt via assurantieadviseurs. Naast de oorspronkelijke landbouw bieden ze nu ook verzekeringen aan voor MKB en particulieren. In 2015 hadden ze een omzet van 200,6 miljoen, wat Klaverblad Verzekeringen op plaats nummer 40 zetten van de grootse verzekeraars van Nederland

Door heel Nederland werkt Klaverblad Verzekeringen met ongeveer 3.200 onafhankelijke assurantiekantoren samen. De rol van deze kantoren is om een schakel te zijn tussen de verzekeringsmaatschappij en de klanten. Zij kunnen namelijk onafhankelijk advies geven over wat de beste verzekering is voor de situatie waarin de klant zich bevindt. Ook is het mogelijk voor klanten zelf om een verzekering aan te vragen via de website.

Verder bestaat Klaverblad Verzekeringen uit 4 bedrijfsonderdelen:
• Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij U.A
• Klaverblad Levensverzekeringen N.V.
• Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V.
• Klaverblad Rechtsbijstand Stichting N.V.

De reden voor deze scheiding van bedrijfsactiviteiten is onder andere dat bij Nederlandse wet een schadeverzekeraar bijvoorbeeld geen levensverzekeringen af mag sluiten. Daarnaast is het ook overzichtelijker voor het bedrijf zelf om elke vorm van diensten onder een eigen dak onder te brengen.

Aanbod
Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij bied woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids- en autoverzekeringen aan. Klaverblad Levensverzekeringen biedt, zoals de naam al duidelijk maakt, verzekeringen aan die te maken hebben met het vroegtijdig overlijden. Denk dan aan uitvaartverzekeringen en risicoverzekeringen. Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij sluit verzekeringen af tegen het risico van arbeidsongeschiktheid.

Als laatst is Klaverblad Rechtsbijstandsmaatschappij een onafhankelijk deel van Klaverblad verzekeringen en verleent juridische bijstand aan klanten die een rechtsbijstandverzekering bij een ander onderdeel van het bedrijf hebben.
Klaverblad Verzekeringen is ook actief op het internet onder de naam klaverblad Assurantiën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *