Bij deze zaken schakel je een asbest verwijder bedrijf in

Je kunt asbest helaas niet zien of ruiken. Maar blootstelling aan losse vezels kan een longaandoening veroorzaken. Bijvoorbeeld mesothelioom, asbestose of longkanker. De natuurlijk aanwezige, vlamvertragende minerale vezels zijn te klein om te identificeren. Dit is alleen mogelijk met een microscoop. Dus wanneer er geen testen zijn gedaan, kan je dit niet zeker weten. Je kunt dan het beste een asbest verwijderen bedrijf inschakelen.

Tekenen dat je misschien asbest in huis hebt

Het is lastig om er zeker van te zijn dat je huis asbest bevat. Meestal weet je het niet tenzij iemand de informatie vrijgeeft. Je kan het wel controleren op de originele bouwdocumenten. Echter zijn er een aantal tekenen dat een huis asbest kan bevatten. Dit zijn onder andere:

  • Een omtrek van oude vloertegels in een 9-inch bij 9-inch patroon. De meeste vloertegels van dit formaat gebruikten asbest
  • Leidingen die niet ge├»soleerd zijn. Vaak hebben deze dan wel een witte of grijze isolatielaag. Let hier bij name op het bevestigingsmateriaal

Brokkelig asbest is een belangrijk punt van zorg

Het is mogelijk om asbest te vinden in bijna elk gebied van een woning. Hoe ouder een woning is hoe groter het risico is. Veel huizen die 20 jaar of ouder zijn bevatten vaak asbest. Is jou huis zo oud? dan zou het verstandig zijn om een asbestonderzoek te regelen. Zo’n onderzoek moet gedaan worden door een professionele bedrijf.

Materialen waarvan vermoed wordt dat ze asbest bevatten maar in goede staat zijn en niet beschadigd of verstoord worden, kun je het beste met rust laten. Dat komt omdat asbest niet gevaarlijk is als de vezels ingekapseld zijn. Ook niet als ze op een of andere manier niet kunnen vrijkomen. De zorg richt zich op brokkelig asbest. Als materiaal brokkelt en afbreekt kunnen die deeltjes namelijk worden ingeademd. Veel gebruikte producten die brokkelig asbest kunnen bevatten zijn onder andere:

  • isolatie
  • akoestisch gips
  • papierproducten
  • en vulmiddel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *