Zelf kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag kan je op verschillende plekken in je huis vinden. Bijvoorbeeld in je toilet, douche en op je wastafel. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kalkaanslag te verwijderen. Je hebt allerlei schoonmaakmiddelen hiervoor.

Zure huishoudelijke artikelen en reinigingsmiddelen
Zure vloeistoffen zijn je beste vriend als je kalk wilt bestrijden. Zuur eet calcium en andere mineralen namelijk op. Vaak ontstaan kalk op kranen en douchekoppen. Hieronder vindt je enkele zure huishoudelijke artikelen en reinigingsmiddelen. Deze zijn ideaal voor het verwijderen van kalk bijvoorbeeld:

  • Citroensap
  • Witte azijn
  • CLR-reiniger
  • sanitair Fosforzuurreinigers
  • En zwavelzuur

Zelf aan de slag met azijn
Wil je zelf proberen je kalkaanslag weg te krijgen? Gebruik dan azijn om kalkaanslag te verwijderen. Dit doe je door middel van azijn met water te mengen. Daarna schrob je de aanslag met een doek of papieren handdoek. Voor een nog beter resultaat laat je een doekje met azijn weken. Leg deze op de kalk plek en laat het er nachtje op. De volgende dag verwijder je dit weer.

Kraan ontkalken met citroensap
Wil je een kraan ontkalken? dat doe je dan als volgt. Je perst een citroen uit in een kommetje. Daarna leg je een keukenpapier in de kom ( neem een sterke keukenpapier) . Zorg ervoor dat het papiertje helemaal doorweekt is voor je verder gaat. Als het papiertje goed doorweekt is leg je hem op de kraan. Na 1,5 uur haal je het papiertje er weer af. De restjes kalk kan je nu verwijderen met een schoon vochtig doekje.

Kalk verwijder producten
Er zijn verschillende sprays, schuimen en vloeistoffen op de markt die kalkaanslag verwijderen. Sommige verwijderen ook vuil en roestvlekken. Deze producten kan je online of in een winkel vinden.

Waterontharder
Een waterontharder verwijdert mineralen zoals calcium uit je water. Hierdoor word kalkaanslag tegen gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *