Met een vreemde chatten? Wees voorzichtig!

chat-vreemdenMensen in het echt ontmoeten en hier langdurig contact mee houden gebeurd steeds minder doordat mensen via het internet leren kennen gemakkelijker is. Door iemand via een chat te spreken hoef je geen lange afstand te reizen. Je kunt in principe typen wat je wilt en je kunt langer nadenken over hoe je iets wilt verwoorden. Online chatten heeft het mogelijk gemaakt om gemakkelijk vrienden over de hele wereld te maken. Online chat rooms om met onbekende te chatten is een wereldwijde bezigheid voor ieder moment van de dag.

Tips om veilig met onbekende te chatten:
Geef niet zomaar je persoonlijke gegevens door aan een vreemde, denk goed na voordat je een achternaam, woonadres, telefoonnummer, geboortedatum en andere persoonlijke informatie vrijgeeft. Er zijn genoeg mensen die deze gegevens met een slechte intentie kunnen misbruiken. Wees uiterst voorzichtig alvorens je iemand in de echte wereld ontmoet. Kies je hier toch voor, spreek dan altijd in het openbaar af of beveiligde plekken waar camera’s in de buurt hangen.

Gebruik ook geen gevoelige informatie in je profielomschrijving of zelfs in je gebruikersnaam, denk altijd goed na alvorens je iets typt. Accepteer ook niet zomaar vriendschapsverzoeken op social media zoals Facebook, Twitter om maar als voorbeeld te nemen. Probeer ook niet in discussies verzeilt te raken, zelfs wanneer jij denkt dat je gelijkt hebt. Emoties kunnen namelijk hoog oplopen en voor je het weet plaats je iets op het internet waar je later spijt van kunt krijgen. Neem op zo’n moment een break voor een paar uren en blokkeer de gesprekspartner indien mogelijk.

Download ook geen bestanden van vreemde mensen waarmee je chat. 9 van de 10 keer zit er een keylogger of virus in versleutelt. Hiermee kunnen mensen bijvoorbeeld: jou via je webcam bespioneren, je mails meelezen en zelfs privéfoto’s stelen.

Ongeregistreerd chatten

Dit is toch wel het beste, omdat je hierdoor geen account hoeft aan te maken. Dit scheelt niet alleen tijd, maar het is ook veiliger doordat je geen gegevens zoals je e-mail adres hoeft in te vullen. Chat met een vreemden en maak er een leuk gesprek van, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *