Is een relatie met iemand met Asperger mogelijk?

aspergerIn dit artikel wil ik antwoord geven op een veelgestelde vraag van vrouwen over mannen die aan Asperger lijden. Is het mogelijk om een relatie met iemand met Asperger aan te gaan, kan het überhaupt om een relatie met zo’n man aan te gaan? en kunnen ze wel verliefd worden? Eerst wil ik er op in gaan wat het  betekent dat iemand een autisme spectrum stoornis heeft.Over het algemeen word vaak gedacht dat deze mensen niet van iemand zouden kunnen houden, maar in de werkelijkheid ligt dit iets ingewikkelder dan dat.Asperger kan tot veel onvermijdelijke situaties in relaties zorgen als de andere persoon niet weet hoe je er mee om moet gaan. Waar het op neer komt: ja iemand met asperger heeft ook behoefte aan liefde en kan ook verliefd worden.

Het probleem schuilt bij het niet kunnen zien. Ze hebben een soort van blinde vlek voor wat jij belangrijk vind of wat jij nodig hebt. Dat betekent niet dat ze niet om je geven, ze snappen het gewoon niet. De traditionele gebaren van attent zijn, even een kopje koffie voor iemand zetten,  een kaartje voor iemand kopen. De standaard traditionele  liefdesgebaren die snappen ze niet. Ze snappen niet dat het nodig is om aan de andere persoon te laten zien dat ze van die persoon houden.Dit komt uit een soort systeem van “ja ik houd van die persoon, hoe kan dat andere persoon dat nou niet zien?” omdat ze van je houden, zien ze daar het nut niet van in.

Ik kan mij voorstellen dat je hierdoor in een relatie erg onzeker kan worden, maar als je hier goed mee om kunt gaan dan is het absoluut geen probleem om een relatie te hebben met zon iemand.  Het kan prima, het kan heel goed. Een tip die ik je wil meegeven, om op mensen met deze eigenschappen te reageren is vooral als je duidelijke afspraken met ze maakt. “ik vind het belangrijk dat als ik aan het einde van de dag thuis kom, dat je vraagt hoe mijn dag is geweest” perfect dit komt helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *